poniedziałek, 1 kwietnia 2013

Faszerowane jajka z antenką.



Chociaż święta już się kończą chcę się z Wami podzielić przepisem, który króluje w święta ale równie dobrze może być wykorzystany na imprezach. Są to jajka faszerowane serem żółtym. Świetnie się nadają jako przekąska podczas spotkania ze znajomymi. Są szybkie i smaczne.



Składniki: (12 porcji)

  • 6 jajek
  • 100 g sera cheddar
  • pęczek szczypiorku
  • majonez kielecki
  • sól, pieprz
Ugotować jajka na twardo. Ja wrzucam je do wrzącej, osolonej wody na ok. 13 min. (jajka rozm. l/xl). Zalać zimną wodą i poczekać aż wystygną. Obrać i przekroić wzdłuż na połówki. Łyżeczką wyjąć żółtka do miseczki. Dodać do nich 100 g tartego sera cheddar, posiekany szczypiorek i łyżeczkę majonezu. Rozgnieść wszystko widelcem i wymieszać. Jeśli będzie zbyt suche, dodać więcej majonezu. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Można udekorować gałązkami szczypiorku.




1 komentarzy:



  1. Pycha, z serem jeszcze nie robiłam, zawsze faszeruję pieczarkami i szczypiorkiem, na święta robiłam też z łososiem(kuchnia lidla), wszystkie pyszne:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...