wtorek, 14 sierpnia 2012

Pstrąg ze szpinakiem z folii



Ponieważ ostatnio staram się wprowadzić więcej ryb do mojego menu prezentuję Wam pomysł na zdrową rybkę. Nie musi to być oczywiście pstrąg (trzeba pamiętać, że ma on dużo malutkich ości) może być to Wasza ulubiona ryba.


Składniki:
  • 1 ryba tusza
  • garść szpinaku (taka żeby dało się ją upchnąć w środku ryby)
  • 2 plasterki cytryny
  • ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • koperek suszony
  • folia aluminiowa
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Urywamy kawałek folii takiej wielkości, żeby dało się owinąc nim rybę. Smarujemy oliwą i kładziemy rybę. Przyprawiamy solą i pieprzem rybę w środku. Umyty szpinak zmieszany z posiekanym czosnkiem, łyżeczką oliwy i pieprzem wkładamy do środka Plasterki cytryny wyciskamy na szpinak i kładziemy na nim. Rybę z wierzchu posypujemy suszonym koperkiem. Zamykamy ją w folii i wkładamy do piekarnika na blaszce na 30min.





2 komentarzy:



  1. Dziękuje za dołączenie do akcji! Też staram się wprowadzać wiecej ryb w swoim jadłospisie, dlatego założyłam akcję;).

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm rybka pieczona w folii zawsze rozpływa się w ustach ;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...