W zeszłym tygodniu miałam przyjemność wziąć udział w warsztatach kulinarnych organizowanych przez hotel Andels w Krakowie. Temat był bardzo interesujący - grillowanie na kamieniu z lawy wulkanicznej. Ponieważ nie mam żadnego doświadczenia z wulkanami, lawą czy też kamieniami w kuchni byłam bardzo ciekawa czego się dowiem.
Okazało się, że będę miała możliwość samodzielnego przygotowania potrawy na takim kamyczku, co spodobało mi się jeszcze bardziej.
Dlatego też każdy z nas miał szanse przygotować swoje danie. Jako że jestem miłośniczką wołowiny postanowiłam że będzie bazą do mojego dania. Zrobiłam sałatkę z roszponki z grillowaną polędwicą wołową, papryką i pomidorkami cherry. Polaną octem balsamicznym i olejem z awokado (pierwsze zdjęcie). Nieskromnie mówiąc była niesamowita!
Oprócz tego przygotowano chwilę relaksu przy herbacie - nie byle jakiej. Każdy mógł skomponować swoją herbatę z różnych ciekawych składników. Ja wybrałam zieloną herbatę z kardamonem, syropem z trawy cukrowej, dżemem z papai oraz pigwy. Do wyboru było jeszcze wiele innych dodatków. Dzięki temu wszyscy mieliśmy szansę poplotkować przy filiżance gorącej herbaty.
Spotkania w hotelu Andels są dla mnie zawsze ogromną przyjemnością ponieważ spotykają się tam ludzie z pasją, którzy uwielbiają gotować i dzielić się swoją wiedzą. Kolejny raz wyszłam z tego miejsca pełna energii do pracy i motywacji.
Część zdjęć zrobiona i udostępniona przez
http://gaskamalwinka.blogspot.com/ - dziękuję! ;)
ile pysznych rzeczy:)
OdpowiedzUsuńZazdroszczę takich warsztatów! Ogromna frajda i wielu nowych rzeczy można się nauczyć i dowiedzieć. Mi udało się skorzystać z lekcji gotowania na Bali - niezapomniane przeżycie!
OdpowiedzUsuńale to musiały być cudowne warsztaty! sama jestem ciekawa tego kamienia:)
OdpowiedzUsuńFajny jest ten kamień, choć troszkę drogi...
OdpowiedzUsuńBardzo fajny kamień do grillowania, polecamy również wypróbowanie kamieni solnych z soli himalajskiej do grillowania i pieczenia na rozgrzanej soli, również oszałamiające wrażenia efekty
OdpowiedzUsuń