Wraz z wiosennym słońcem, na targu pojawiają się świerze warzywa, a na moim stole wiosenna wersja sałaty. Pyszna, zdrowa przyjemność która na pewno nie odłozy się wam tam gdzie nie potrzeba. Często podaję ją w formie dodatku do obiadu, ale sama także idealnie nadaje się do konsumpcji. Jest to jeden z tych przepisów który smakuje wiosną i przynosi jej świeżość.
Składniki:
- główka sałaty
- 350g jogurtu naturalnego
- 5 jajek ugotowanych na twardo
- pęczek rzodkiewki
- szczypta soli
Sałatę bardzo dokładnie myjemy, ponieważ lubią się do niej przyklejać wszelkie pestycydy i inne dziwne substancje, które nie koniecznie chcemy zjeść na obiad. Rozdzieramy każdy listek na małe kawałeczki i wkładamy do miski. Odrobinę solimy i na chwilę odstawiamy. W tym czasie jajka i rzodkiewki kroimy w drobna kosteczkę. Sałatę polewamy jogurtem, posypujemy jajkami i rzodkiewką. Następnie podajemy na stół lub rozkładamy do mniejszych miseczek/ na talerze i podajemy do obiadu.
Smacznego!
0 komentarzy:
Prześlij komentarz