sobota, 11 maja 2013

Wiosenna sałata


Wraz z wiosennym słońcem, na targu pojawiają się świerze warzywa, a na moim stole wiosenna wersja sałaty. Pyszna, zdrowa przyjemność która na pewno nie odłozy się wam tam gdzie nie potrzeba. Często podaję ją w formie dodatku do obiadu, ale sama także idealnie nadaje się do konsumpcji. Jest to jeden z tych przepisów który smakuje wiosną i przynosi jej świeżość.

Składniki:
  • główka sałaty
  • 350g jogurtu naturalnego
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • pęczek rzodkiewki
  • szczypta soli
Sałatę bardzo dokładnie myjemy, ponieważ lubią się do niej przyklejać wszelkie pestycydy i inne dziwne substancje, które nie koniecznie chcemy zjeść na obiad. Rozdzieramy każdy listek na małe kawałeczki i wkładamy do miski. Odrobinę solimy i na chwilę odstawiamy. W tym czasie jajka i rzodkiewki kroimy w drobna kosteczkę. Sałatę polewamy jogurtem, posypujemy jajkami i rzodkiewką. Następnie podajemy na stół lub rozkładamy do mniejszych miseczek/ na talerze i podajemy do obiadu.


Smacznego!





0 komentarzy:



Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...