czwartek, 23 maja 2013

Masło ziołowe



Masło nadające się idealnie do grzanek, przyda się szczególnie w sezonie grillowym. Melisa dodaje mu cytrusowy smak. Można dodawać go również do innych potraw np. do łososia, czy ziemniaczków.



Skład:

  • 20 dag miękkiego masła
  • mały pęczek pietruszki
  • mały pęczek melisy
  • sól, pieprz



Posiekać dość mocno zioła, wtedy puszczą soki i smak będzie bardziej wyrazisty. W miseczce zmieszać je z masłem, mocno dociskając widelcem aby aromat przeszedł do masła. Dodać sól i pieprz do smaku.





2 komentarzy:



  1. Bardzo fajny pomysł takie masełko...:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam Cię na mój nowy spis blogów KULINARNYCH :)
    http://www.spis-blogow-kulinarnych.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...