Uwielbiana przeze mnie pasta jajeczna idealna do kanapek i nadziewania pomidorów. W sklepach droga i pełna chemicznych ulepszaczy, dlatego postanowiłam pokazać Wam jak szybko i prosto można przyrządzić ją w domu.
- jajka (ilość zależna od tego ile pasty chcemy uzyskać)
- cebule dymki (ja dałem 2 na 8 jajek)
- majonez koniecznie Kielecki!
- dowolna musztarda (ja użyłam kremu z gorczycy z miodem)
- sól i pieprz
Gotujemy jajka na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w jak najdrobniejsza kosteczkę. Dymkę (cebule wraz ze szczypiorem) także drobno siekamy i dodajemy do pokrojonych jajek. Następnie wszystko mieszamy z 2 dużymi łyżkami majonezy i 2 łyżeczkami musztardy. Jeśli pasta jest dla nas za gęsta dodajemy majonez lub jogurt naturalny. Na koniec doprawiamy wszystko sola i pieprzem.
Smacznego :)
W dzieciństwie miałam do niej wstręt, ale teraz bym spróbowała ;)
OdpowiedzUsuń