wtorek, 30 lipca 2013

[WIDEO] Recenzja blendera kielichowego Philips.



Większość z nas przy wyborze różnych produktów kieruje się opinią innych użytkowników. Wy pytaliście mnie czy jestem zadowolona z mojego blendera kielichowego i jak się sprawuje. Postanowiłam odpowiedzieć na te pytania tworząc wideo :)

Przy okazji zapraszam na nasz kanał na Youtube i zachęcam do subskrypcji. Filmików będzie przybywać z czasem i mamy nadzieje, że będą coraz lepszej jakości. Zapraszam do obejrzenia recenzji, dawajcie znać jakich Wy używacie blenderów i czy jesteście zadowoleni.



czwartek, 25 lipca 2013

Ciasto bananowo czekoladowe na orzechowym spodzie

Ciasto na słonych krakersach z masą krówkową, bardzo szybko znalazło wielką rzeszę fanów, dlatego też chcę Wam pokazać drugi sposób na niezawodny popis przed rodzinką i znajomymi.
Nie ma nic lepszego niż szybkie ciasto do niedzielnej kawy. Zwłaszcza takie...banany, czekolada, bita śmietana....mmm...czego chcieć więcej? Szybko się robi, a jeszcze szybciej znika z talerzyków.


poniedziałek, 22 lipca 2013

Zielona sałatka z bobem.


Pysznie zielona sałatka na lato. Doskonale nadaje się na lunch w ciepłe dni. Ja zjadłam ją z jajkiem na (prawie) twardo i kromką chleba. Bardzo prosta i smaczna. W przepisie nie podaję ilości składników, żeby każdy skomponował taką jaką lubi najbardziej, czy to z dużą ilością bobu czy ogórka. Inwencję twórczą oddaję w Wasze ręce.



piątek, 19 lipca 2013

Francuskie inspiracje śniadaniowe


Będąc w Paryżu miałam okazję spróbować, specjalności jednej z małych paryskich kawiarni. Były to tosty robione na oliwie, podawane na sałacie skropionej sosem winegret, z różnymi dodatkami. Indykiem, łososiem, pesto... Pewnego niedzielnego poranka, naszła mnie ochota na takie danie. Nie chciało mi się przed śniadaniem zbierać do sklepu po składniki, więc zadowoliłam się tym co znalazłam w lodówce. Ale efekt był iście francuski... :)


poniedziałek, 15 lipca 2013

Conchigliette z groszkiem, boczkiem i cytryną.


Zainspirowana przepisem z książki "Każdy może gotować" J.Olivera przygotowałam conchigliette czyli makaron w kształcie małych muszelek z boczkiem, groszkiem i cytryną w sosie śmietanowym. W oryginalnym przepisie Jamie użył jeszcze mięty, którą ja pominęłam. To jeden z makaronów, który jest idealny na spotkania ze znajomymi, można go podać w dużym naczyniu, bardzo ładnie się prezentuje.



piątek, 12 lipca 2013

ZygZak-owy tort


Dla siostrzeńca wszystko, dlatego kiedy siostra poprosiła mnie o pomoc przy zrobieniu urodzinowego tortu, od razu zaczęłam pytać co fajnego wymyślimy? Padło na ZygZaka, ulubieńca większości przedszkolaków. Na początku myślałyśmy, że będzie z tym dużo roboty i to nie prostej...ale co dwie głowy to nie jedna! I co się okazało? ZygZak nie dość, że wyszedł dużo fajniejszy niż się spodziewałyśmy to jeszcze okazał się zdecydowanie mniej problemowy niż nam się wydawało. Może dlatego że miałyśmy 4 ręce... :)


niedziela, 7 lipca 2013

Bułgarska musaka


Kuchnia bałkańska, podbiła moje serce od pierwszego spotkania. Jednym z najbardziej znanych jej dań jest musaka, która występuje w kilku różnych wersjach. Inaczej robi się ją w Grecji, inaczej w Bułgarii. Jej wersje różnią się także w zależności od regionu. Ja na początek proponuję musakę w wersji jak najbardziej klasycznej. Jeśli się Wam spodoba, później na tej bazie możecie tworzyć własne cuda, dodając cukinie, bakłażana, paprykę lub coś innego co akurat wpadnie wam do głowy i będzie pod ręką. Najfajniejsze w tym wszystkim jest to, że nawet jeśli nie zjecie na raz całej musaki, możecie schować ja do lodówki i później odgrzać w piekarniku lub mikrofali. Co daje możliwość zabrania jej ze sobą także do pracy. Nie staci ona swoich walorów smakowych, a nawet będzie lepsza.


środa, 3 lipca 2013

Bajgle w dwóch wersjach.


Pochodzą podobno z Austrii lub Polski (z Krakowa!) a są tu niestety tak mało popularne. Swoją popularność zdobyły w USA. Zasmakowałam w nich gdy byłam na Florydzie. Jadałam je codziennie w różnych smakach na śniadanie. Od jakiegoś czasu tęskniłam za ich smakiem więc odwiedziłam Bagelmama na Kazimierzu (ul. Dajwór 10). Ceny bajgli z dodatkami są dość wysokie, nadają się na mały głód, ale za to można kupić same bajgle po 2zł za sztukę! :)
Kupiłam więc 5 sztuk różnego rodzaju i dziś prezentuję Wam moje 2 wersje.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...